Plötsligt ropar alla varg

Medan den åländska budgeten debatteras i lagtinget sker stora saker i vår omvärld. Italien och Spanien är Europas tredje och fjärde starkaste ekonomier. Nu vacklar båda. Och i USA tror jänkarna att vi glömt dem. Det har vi inte. Den skuldkrisen kan få de europeiska problemen att mest likna svinn ur en växelkassa. Ändå tycker superinvesterarna att det finns skäl att resa varningsflagg för Europa. Läs.

Just i natt har det också börjat bullra i USA. Det visar sig att det så kallade Superutskottet i USA även det gått bet på att reda upp eländet.
Enkel version här.
En lite fylligare här.

Och samtidigt i Egypten...

Det är som det är. Och vi ska se framåt, som vi alltid gjort. Vi på Åland är ett av två områden i Norden som inte är belånade. Det andra är det oljeluktande landet Norge. Vi har en minimal arbetslöshet och ålänningarna har aldrig varit rädda för att hugga i då det behövs. Så blir det även denna gång. Nu har vi snart, efter några rätt spännande turer, en ny regering som rätt snabbt borde montera bort backspeglarna och ta sikte mot framtiden. För dit ska vi. Och nu åker vi.

”Vi ger oss aldrig.”

En som inte gav sig fast så Djävulen själv stod på trappan och ville in var den gamle rackaren Winston Churchill. Ledsnar aldrig på hans tal.

Kommentarer

Populära inlägg