Mammor är världsklass

Den allra vassaste designen som världens hittills skådat är naturligtvis våra mammor. Dessa skapelser som ser efter, sköter om, uppfostrar, skrattar, oroar sig och är stolta i exakta lagom doser. Utan att kontrollera knuffar de sina barn på rätt här i livet. De finns där om det behövs, men tränger sig aldrig på. Till alla mödrar där ute. Ni är bäst, vackrast och klokast. Ha en fin Mors dag!

Eftersom den perfekta designen redan är gjord är det lätt att tycka att man kan lägga ner ytterligare försök. Som tur är, tänker människorna inte så. Hur bra saker och ting än är finns det alltid dessa halv- och helgalningar som vill göra ännu mer. Som vill utmana det självklara och tänja på fastställda gränser.

Det för oss tillbaka till designens underbara och hänförande värld. I år är Helsingfors hela världens designhuvudstad. Det tycker jag ni alla ska ta vara på, mammor och övriga. Ni som bor på Åland har det enkelt. Nattfärjan dit och huvudstaden finns nedanför er hyttventil när ni vaknar. Enkelt, billigt och skönt. Ni andra kan säkert lösa det på nåt sätt. Because you’re worth it.

Väl i Helsingfors är Finlands designmuseum ett självklart val. En uppfriskande promenad genom esplanaden och du är där. Inne i det på utsidan oansenliga huset gömmer sig en skatt. Inte i bokstavlig utan i bildlig mening. Det som finns där är dessutom tusen gånger värdefullare än materiella tillgångar. För i designen gömmer sig människors tankar, värderingar och idéer – ett nerkok av allt det som på riktigt betyder något här i livet.

Häng med på en liten tur genom museets oändliga skattkammare. Och tag sedan vara på en av allt att döma solstänkt Mors dag!

Bakändan är som bekant huvudsaken. Och en skön stol gör susen i rätt läge!
Allting har en ände utom korven som har två. Och så det här då som saknar både början och slut och just därför är så speciell.
Lite osäker på vad som är det speciella med dessa möbler men tycker ändå de är rätt fina.
Om du så gissar i tusen år kan du inte komma på vad detta är.  Men i rätt läge är detta en stor tillgång. För tingesten är ingenting mindre än en minsvepare som ska röja undan livsfarliga landminor i krigszoner.
Det kan tycks förmätet men detta är en bild av det så kallade livet med dess vinklar och vrår.
Killen som skuggar är jag. Alltså nertill på bilden. Den skuggade killen på flaskan är nån annan. Men han borde ha en rejäl uppläxning. För utan spriten skulle barn och familjer inte behöva vara rädda.
Nån slags ägg som symboliserar broder- och moderskapet.
Lite reklam orkar ni också med!
Om man inte vet vad man ska göra av med gamla patroner till hagelbössan kan man alltid bygga en stol av dem.
Sätt på lampan, annars skjuter jag! Den meningen har jag alltid velat säga. Och nu kan jag det.
När det gäller design är det alltid det oväntade som är det vackraste,
Ett designmuseum i Finland utan mobiltelefoner är som en djurpark utan zebror. Otänkbart.
Och till sist sparar vi det bästa. Den hittills allra finaste designen. Min mamma. Christina Pettersson i Godby! Grattis på morsdagen Mor.

Kommentarer

Populära inlägg