Två nyanser av vatten

Som ni kanske har märkt har det inte saknats regn över Åland denna höst. Det har regnat på natten, på dagen och allt däremellan. Och som alltid när det handlar om att greppa det ogripbara är det Gustaf Fröding som sitter på nyckeln. Så här skrev den gamle lustigkurren och diktaren då det begav sig:

Regn
Sorlar sorlar, susar
sommarregnets sorl,
alla trädens våta
blad ock knoppar gråta
dropp - dropp - dropp
och därnedan rusar
bäck i sorl och porl
bäck i sorl.
Svårare än så är det kanske inte. Men definitivt våtare! Och regn är just för ögonblicket enklare att skriva om än det faktum att IFK tyvärr verkar vara borta ur medaljstriden i årets Veikkausliiga. För några minuter sedan stod det klart att FC Inter vann hemmamatchen mot IFK med 1-0 vilket gör att IFK:s medaljchanser för ögonblicket bara är teoretiska. Synd efter en bragdartad säsong som ännu inte är slut. Vi har två briljanta hemmamatcher för Hela Ålands lag att se fram mot ännu i höst!

Ses.

Så här ser den nybyggda dammen ut vid Bolstavägen efter allt regn som samlats. Den väldiga gropen som stod där torr och dammig i somras är nu fylld to the bredden som britterna säger.

Och från sidan ter det sig ännu mer dramatiskt. Hade inte behövts många droppar till för att hela kalaset skulle gett vika. Det finns nog en hel del att reparera när något av allt det våta runnit undan.
Vatten är därför betydligt mer lockande ur det här perspektivet. Bilden togs ombord på räddningskryssaren Svante G i lördags. Jag sitter med i styrelsen för Ålands sjöräddningssällskap och deltog i ett larm som kom i samma stund vi stängde mötet som hölls på Rödhamn. Larmet var dock inte så farligt. Den lilla båten som stod på grund i Östra hamnen kom loss för egen maskin. Men vi tog samtalet på största allvar och satte högsta fart.


Kommentarer

Populära inlägg