Glad att vara på land

Dagar som denna är bäst att tillbringa på landbacken. Och minnas våren 2005 då jag med roddarbroder Johnny rodde från Stockholm till Mariehamn och samlade in 13.000 euro som allt gick till Ålands barnfond. Vi har fortfarande det inofficiella rekordet från Tjärven till Marhäll, 5 timmar och nio minuter. Skälet till att jag minns detta en sån här dag är att äventyraren, bergsbestigaren med mera Oskar Kihlborg just nu håller på ror från Sverige via Åland till Finland. Han gick över Ålands hav från Söderarm till Lågskär. Det är en bragd det också. Havet är stort hur man än korsar det. God lycka på den fortsatta färden!


För Ålands barn över Ålands hav, kallade vi projektet. Eller Rowing 40’s. Sträckan var totalt 150 kilometer. Efter det fick vi blodad tand och rodde från Stockholm till Göteborg via Göta kanal. Men det är en lite annan historia. (Foto: Daniel Eriksson)


Två män i en båt bör nog vara goda vänner för att det ska fungera. Det blir ganska långt ibland mellan meningarna. (Foto: Daniel Eriksson)

Kommentarer

Populära inlägg