Skärpt ton ute i världen

 I dag är det exakt ett år sedan Egypten ramlade samman och den arabiska våren på allvar inleddes. Än är kriserna så klart inte över. Ska man reda ut några tusen års av orättvisor krävs mer tid än ett år. Men början finns där och viljan verkar genuin.
 
Dessa har jag aldrig sett på riktigt. Skulle gärna åka dit men ser helst att man fått lite bättre ordning på landet först. I dag är det ett år sedan revolutionen startade.
Stridslysten igen. Barack Obama använde kongressen som plattform för ett brännande valtal i natt.
Ett annat land som i det stora hela lett världen framåt är USA. Där gick president Barack Obama i natt till skarpt angrepp mot sina motståndare i sitt sista (?) State of the Union-tal. Han var överraskande tydlig i sina önskningar och skattehöjningar för att skapa ett mer rättvist Amerika. Här kan man läsa mer om det på svenska.

Så här såg min första Mac ut!
Och så en liten tanke till Apple, det lilla bolaget som går från klarhet till klarhet. Jag har själv varit macifierad sedan min första Mac Plus. Då var det tuffare att hållas med Mac jämfört med PC där ju alla program och spel fanns. Fast trägen vinner och nu är det plötsligt Mac som är standard och världsledare och som dessutom tjänar obscent mycket pengar. Snart måste man kanske byta sida igen för att inte vara som alla andra!

Kommentarer

Populära inlägg