Även hjältar blir äldre

I dag fyller en av mina allra första stora idoler år. Britten Gordon Banks OBE (Order of the British Empire) blir sjuttiofem år men är still going strong. Han är i dag ordförande i Stoke City FC som just nu ligger på en urstark åttonde plats i engelska ligan. Det är inte så konstigt. Med en sådan ledare kan det inte bli annat än bra! Banks har gått den långa vägen. Egentligen skulle han blivit murare i gruvan hemma i Sheffield men av det blev inget.

Han var målvakt och jag var målvakt och insåg att målvakten var lagets viktigaste länk. Det har jag fortsatt att tycka även efter det. Hur som helst. Gordon Banks var med och vann VM-guld för England 1966. Han gjorde sjuttiotre landskamper och var allmänt känd som ”Banks of England” i det att han sällan eller aldrig gjorde bort sig. Han är också mannen som med rena cirkuskonsten räddade nicken från Pelé och som sedan 1970 betraktas som ”Århundradets räddning”. Vad säger ni? Stämmer det?

PS Glöm inte bort att titta in på bloggen i morgon. Då listar jag hela det otroliga året 2012! DS

De här labbarna har stoppat fler fotbollar än de flestas. Numera ägnar sig Gordon Banks åt att leda sitt kära FC Stoke till nya triumfer. Och i dag fyller han sjuttiofem år!
Den bästa räddningen någonsin?

Kommentarer

Populära inlägg