Blev plötsligt en planterare

Man kan vara trädgårdsmästare utan att veta om det. Som i går till exempel då jag tillsammans med guvernören på Bermuda George Fergusson fick den stora äran att plantera ett träd till minne av NatWest Island Games på Bermuda. I övrigt har det mesta gått som på räls, alltså som ett tåg, alltså utan större missöden! I dag är det dags för det stora årsmötet. Alltid utmanande, alltid inspirerande, alltid framåtinriktat. 

Starten för triathlon är en svindlande uppvisning i människans kamp mot elementen. Det börjar med 1.500 meter simning i öppet hav för att fortsätta med 40 kilometer på cykel och avslutas med tio kilometer löpning. Man får keta länge efter tuffare utmaningar.

En av alla kompisar på NatWest Island Games är Julian Lillington, taxichaffis från London som fattade tycke för öspelen 2005 och sedan inte har missat ett spel. Han var såklart på plats på Bermuda!
Jag delade ut medaljer vid simningen i går, en ära utöver det vanliga! Få saker går upp mot att dela ut belöningar till hårt arbetande idrottskvinnor och -män. 
Som ordförande måste man kunna många saker. Som att till exempel plantera träd. Det är en djupt symbolladdad handling att skänka ett träd till varje värdö som ett tecken på uppskattning. Likt de idrottare öspelen fostrar ska även detta träd vattnas och ges näring för att växa sig starkt. På skylten står att läsa: ”To the people of Bermuda. From the International Island Games Association, in appreciation of their kindness and hospitality. NatWest Island Games XV July 13th - 19th 2013.”

Kommentarer

Populära inlägg